torstai 1. joulukuuta 2016

Kirjoita tai kuole #11 - Tervetuloa suomalaiseen kustantamoon!

Haluatko kirjailijaksi? Ei riitä, että tunnet itsesi ja kaikki sielusi sopukat. Sinun täytyy tuntea myös ne kustantamot, joihin rohkenet tekstisi lähettää. Tämä koonti toivottavasti auttaa Sinua valitsemaan juuri oikean tallin, johon asettua! (Ja tämä intro vetämään henkeä ennen lukemista, jos epäilet loukkaantuvasi.)WSOY

Julkaisemme mitä vain laidasta laitaan. Liian rohkeat kirjat jätämme Johnny Knigalle, kustantamoperheemme mustalle lampaalle. Voisi sanoa, että pitäydymme perinteikkäässä linjassa - siinä missä Otava on kustannusmaailman Pohjois-Korea, me olemme Kiina. Myös floppeja ja/eli runokirjoja julkaisemme, koska, no, meillähän on rahaa. Paljon. Kustannustoimittajamme tietävät myös parhaat baarit, joissa kirjailija marinoituu dekadentiksi taiteilijaksi.

Gummerus

Julkaisemme viihdekirjallisuutta, joka myy. Nuortenkirjojen käsikirjoituksia emme ota vastaan, koska ne eivät myy. Liikevoittomme on suurin kaikista Suomen kustantamoista. Jatkamme sivistyksen puolesta puhuneen lehtori Jaakko Gummeruksen kunniakasta perintöä julkaisemalla vain sellaisia tietokirjoja, jotka myyvät.

Tammi

Meillä on Keltainen kirjasto - tarvitseeko muuta edes sanoa? Nobel-voittajien rinnalle päädyt tiukan seulan läpi, mutta jos päädyt, kirjasi myynti on taattu. Emme julkaise mitään rajatapauksia; riskeeraamatta paras. Hollywood-formulan tunteminen suositeltavaa, ei pakollista.

Otava

Kunnioitamme perinteitä ja ylväitä arvoja. Korkeatasoinen kirjallisuuslehti Parnasso julkaisee säännöllisesti ylistäviä kritiikkejä teoksistamme. Nuortenkirjallisuudessa suosimme hillittyä tyyliä. Nuoret ostavatkin kirjojamme melko paljon: oppikirjamyyntimme kasvaa vuosi vuodelta. Voimme siis sanoa, että saamme lukiolaiset lukemaan - eikö sitä voisikin sanoa jo kulttuuriteoksi?

Like

Anarkisteille, jotka osaavat kirjoittaa.

Teos

Me julkaisemme vähän, mutta laadukasta. Jokavuotinen Finlandia-ehdokkuus on alkamassa jo muodostua perinteeksi. Parnasso suvaitsee myös kumartaa suuntaamme, vaikka emme edes kuulu rahoittajajoukkoon. Itse asiassa julkaisemme niin vähän, että nykyiseen joukkoomme ei tarvita yhtään kirjailijaa lisää. Ota yhteyttä paremmalla ajalla.

Myllylahti

Mitä tahansa lähetätkin, julkaisemme sen. Emme loukkaa taiteellista itsemääräämisoikeuttasi turhalla editoimisella, vaan julkaisemme tekstit sellaisenaan. Pian otamme käyttöön järjestelmän, joka mahdollistaa käsikirjoitusten lähettämisen suoraan painoon. WSOY:ltä ja muilta suurilta kustantamoilta tipahtaneet kirjailijat nappaamme myös verkkoomme.

Savukeidas

Mitä vaikeaselkoisempaa tekstiä, sitä varmemmin olet ensi vuoden syksyn katalogin kannessa. (Vitsi, vitsi, ei ole mitään katalogia. Markkinoi itse hengentuotettasi.)

ntamo

Kustantamomme nimen poispudotettu etuliite olisi ehkä sittenkin pitänyt säilyttää. Julkaisemme kaikkia lajeja, mutta marginaalia sen olla pitää.

Poesia

Olemme osuuskunta, emme omakustantamo. Missään nimessä. Julkaisemme laatukirjallisuutta heille, jotka sitä osaavat arvostaa, eli toisille osuuskunnan jäsenille.

Bazar

Haluatko olla seuraava Sofi Oksanen?

6 kommenttia :

 1. S&S, Siltala, Atena, Into, sammakko, Jalava, Kirjava, Moreeni, Avain ja Arktinen banaani kustantamot jne. Nykyisin monella kirjailijalla on oma kustantamo, kuten Heli Laaksosella Kynälä. Mikä ettei, jos haluaa julkaista oman teoksensa, niin perustaa ensin kustantamon ;) Kirjoja saa julkistettua omakustanteinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakustantajista voisi tehdä kokonaan oman postauksen :'D (Tämä oli satiiri.)

   Poista
 2. Nauratti täälläkin, hauska teksti! Hyvä aloitus tälle päivälle. x)

  VastaaPoista

Kommentti piristää aina! :)