lauantai 2. huhtikuuta 2016

Unpopular bookish opinions

Kiitos Celestinelle! (Ja anteeksi, kun olen vähän myöhässä.)

Menettele seuraavasti:

1. Linkkaa haasteen antajan blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.


*****

1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et.

Haluaisin nimetä Twilightin melkein kaikkiin kategorioihin, mutta taidan säästää sen kuitenkin myöhemmäksi. Sen sijaan voisin mainita Locke Lamoran valheet, jonka lukeminen oli tuskaista kuin tervassa rämpiminen. Kirja on saanut Risingillä keskimäärin 4,48 tähteä viidestä, ja mielipiteensä on antanut peräti 183 ihmistä. En edes saanut koko kirjaa loppuun.

2. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.

Vampyyriteema jatkuu: Abigail Gibbsin Illallinen vampyyrin kanssa on ihan luettava kirja - huolimatta siitä, että kovin moni tuntuu olevan täysin eri mieltä.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut.

Twilight. Ei, ei ja vielä kerran ei: nuorella ja suloisella tytöllä on koko elämä edessä, ja sitten hän valitsee pahimman mahdollisen vaihtoehdon. En tiedä muista, mutta minusta edes ihmissusi olisi ollut parempi vaihtoehto kuin kalvakka ja jääkylmä vampyyri.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pidä. 

Dekkarit, sillä niitä olisi niin paljon. Jännityskirjallisuus on suosittua ja tarjonta suurta. Tyylipuhtaat dekkarit eivät iske, mutta Flavia de Lucen tyyliset dekkarit ovat kivoja.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.

Katniss Everdeen ei varsinaisesti sytytä. Katniss on kyllä rohkea, mutta voisi jopa sanoa, että liian rohkea. Passiivinen vastarinta olisi voinut olla loppujen lopuksi tehokkaampaa kuin alistuminen valtaapitävien tahtoon - siis taisteleminen. Muuten kirjasarja on ihan hyvä - ainakin parempi kuin sadat plagiaattinsa ja pastissinsa.
6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et.

Jari Tervo. Yhä hämmästelen, miten hänestä on voinut tulla niin suosittu.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.

Rick Riordanin antiikin Kreikkaan sijoittuvat fantasiakirjat. Minulla oli tosin vähän mielenkiintoa, mutta eräs ihminen pilasi kaiken sanomalla, että olen liian vanha. (Vähän hienotunteisuutta, herraseni!)

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva/tv-sarja?

True Blood. Kirjat ovat kuraa, mutta sarja on hienosti toteutettu. Alan Ball on mahtava ja näyttelijät myös. Käsikirjoitus poikkeaa - luojan kiitos - Harrisin kirjoista aika paljon. Tälläkin sarjalla on tosin antifaninsa, mutta itse katselen sarjaa aidon innostuneena.
En taida haastaa ketään, sillä uskon, että haaste on lähtenyt jo etenemään blogimaailmassa (ja etenee ilman minuakin, haha).

2 kommenttia :

  1. Heh, Locke Lamoran valheista vähän samoja kokemuksia. Mulla on peräti toinen lukuyritys menossa ja olen jouluna jumittunut sivulle sata ja risat. Ei kirjassa varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta en vain ole hullaantunut siihen samalla tavalla kuin muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti siinä on kuitenkin oma viehätyksensä, jos niin moni siitä pitää. Mikä se viehätys on, sitä en tiedä.

      Poista

Kommentti piristää aina! :)