lauantai 30. tammikuuta 2016

Kevään 2016 kirjat, jotka on ihan pakko lukea

Lumen sulamista odotellessa on hyvä uppoutua kirjaan jos toiseenkin. Surffailin aikani kuluksi Risingillä ja #kirjassa, ja päätin jälleen kerran bongata kiinnostavimmat kirjat, jotka tänä keväänä julkaistaan. Risingshadow'n ansiosta lista on kovin fantasiapainoitteinen. Sehän ei haittaa, sillä pakkasessa ja keväisessä loskassa on realismia ihan riittämiin.Tammikuuta on vielä jäljellä, ja sen aikana ehtii ilmestyä Chris Riddellin Ada Gootti -sarjan toinen osa, Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit. Kuulostaa suloiselta. Kyseessä on lastenkirja, mutta vanhemmalla väellä riittää hauskanpitoa, kun bongailee tunnettuja kirjailijoita Gootin kartanosta.

Helmikuussa ilmestyvät Sarah Winmanin Merenneidon vuosi ja Jenni Tuomisen Unissakävelijä tarjoavat tunnelmointia. Perinteisen fantasian puolelta odotan eniten J. S. Meresmaan Keskilinnan ritarit -kirjaa, joka vihdoin ja viimein julkaistaan paperisena, sekä Joe Abercrombien Vain puoliksi kuningasta, joka avaa Särkynyt meri -sarjan.

Mainittava on myös ystäväni Hanna Kauppisen Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut. Mainostusta tai ei, mutta on sanottava, että kirja on ihan mahtava.

Huhtikuussa ilmestyvät Veronica Rothin Neljä-novellikokoelma sekä Elina Pitkäkankaan ihmissusista kertova nuortenkirja Kuura.

Toukokuussa ilmestyy se kaikkein odotetuin kirja (ainakin omalla kohdallani) - John Irvingin Ihmeiden tie. Olen varma, että tarinankerronnan mestari ei petä tälläkään kertaa. 

John Greenin Teoria Katherinesta julkaistaan suomeksi - mahtavaa! Rick Yanceyn 5. aalto -trilogian päättävä Viimeinen tähti ilmestyy myös toukokuussa.

Kaiken kaikkiaan povaan tästä mitä mainiointa kirjakevättä. 

4 kommenttia :

 1. Onnea näitten kirjojen lukemiseen^^

  matkakohtiklassikoita.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Laitoin sulle blogissani haasteen. :)
  https://mustelumo.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Kävin katsomassa - se vaikuttaa oikein kiinnostavalta. Teen sen niin pian kuin pystyn.

   Poista

Kommentti piristää aina! :)