keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Viiden kirjan haaste

Kiitos Mustelumo-blogin Hennille tästä mielenkiintoisesta haasteesta! Ideana on siis keksiä yksi kirja jokaiseen viiteen kategoriaan. Lähetän tämän eteenpäin Samakuulle.


1. Kirja, jota luen parhaillaan

Anneli Kannon Pyöveli. Päähenkilö edustaa ammateista jalointa, ja onpa keskiaikaisessa draamassa mukana myös apteekkari ja tuomarikin. Olen aika alussa tämän kanssa, mutta enköhän saa viikonloppuna luettua Pyöveliä ainakin jonkin verran.


2. Kirja, josta pidin lapsena

TARNIAN NARINAT! Oi, ihan vieläkin liikutun, kun muistelen niitä kaikkia tunteja, jotka vietin sulloutuen kaappiin ja odottaen, että takaseinän tilalla olisikin luminen havumetsä ja siellä suloinen fauni odottamassa minua. Totta puhuen Narnia on aika pelottava kirja 8-vuotiaalle luettavaksi, mutta ainakin se ruokki mielikuvitustani kiitettävästi.


3. Kirja, joka jäi kesken

Hannu Raittilan Terminaali oli kyllä sellainen terminaalivaiheen kirja, että huh sentään. En aio yrittää lukea sitä enää koskaan.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Miki Liukkonen koko tuotannollaan. Ei lisättävää.


city.fi

5. Kirja, johon palaan uudelleen

 Linnanneidon lokikirja onnistuu aina lumoamaan. Tarkoin rakennettu miljöö, sydäntäsärkevät rakkausjutut, ihanat hahmot ja hiukan ironinen huumori saavat minut aina paitsi hyvälle tuulelle, myös mietteliääksi.

6 kommenttia :

 1. Laitoin Linnanneidon lokikirjan muistiin :) Hauskoja muistoja sinulla Narnian tarinoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan mahtava kirja :D Ja Narnia = lapsuus <3

   Poista
 2. Mukavaa, kun vastailit haasteeseen. :) Narniaan pitäisi itsekin tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva tehdä. Epäilen, että jopa Narniaa voi hehkuttaa liikaa (ai miten niin muka?), mutta silti sanon: lue nämä kirjat. Ja saahan siinä aina lisää klassikkotuntemusta, sillä Narniat ovat todellisia klassikoita :)

   Poista
 3. Minäkin luin Narniat 8-9-vuotiaana :) Pitäisi lukea uudelleen koko sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! :D Mahtavaa, että muitakin Narnia-faneja on olemassa.

   Poista

Kommentti piristää aina! :)