torstai 17. huhtikuuta 2014

Kirjat, joita odotan...

...kuin kuuta nousevaa. Varoitus: jos olet nuortenfantasian vannoutunut vihaaja, et tule pitämään tästä postauksesta.

Tänä vuonna moni suosittu tarina saa jatkoa. Esimerkiksi Veronica Rossin Paljaan taivaan alla-trilogian päätösosa Yhä sininen taivas ilmestyy 7. toukokuuta. Sarjan aiempia osia ovat Paljaan taivaan alla sekä Halki ikiyön.

Kesäkuun yhdeksäntenä päivänä ilmestyy Veronica Rothin Kapinallinen. On hienoa, että Outolintu-trilogia suomennetaan näin nopeasti. Lukijan kannalta siis... :) Kuitenkin kaksi kuukautta tuntuu aivan ylivoimaiselta ajalta odottaa, kun kyseessä on näin ihana kirja. Tai no, mistäpä minä tiedän, onko Kapinallinen ihana, mutta ainakin Outolintu on.

Ja Faunoidien (ihanaa!!!) kolmas osa, Harakanloukku, ilmestyy elokuun alussa. Jos jollakulla on valaisevaa tietoa siitä, onko tämä ihana kirjasarja trilogia, kvartetti vai jotain ihan muuta, niin tiedon saa jakaa meidän pimennossa elävien kanssa - kommenttiboksi on tutulla paikallaan.

Noin viikon päästä Harakanloukun julkaisusta ilmestyy Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa-trilogian viimeinen osa Smaragdinvihreä. Edelliset osat ovat nimiltään Rubiininpuna ja Safiirinsini. Elokuun puolella julkaistaan myös J.S. Meresmaan Mifonki-sarjan (joka ei toivon mukaan jää trilogiaksi) kolmas osa, Mifongin mahti. Aiemmat osat ovat Mifongin perintö ja Mifongin aika.

Syyskuu... Kuukausista paras. Koska syyskuu on The Kirjakuukausi. Eli suomeksi sanottuna: silloin julkaistaan älyttömän paljon mahtavia kirjoja. Kauan odottamani Colin Meloyn ja Carson Ellisin Sysimetsä-sarjan kolmonen, Sysimetsän valtakunta (suosittelen lukemaan myös aiemmat osat: Sysimetsä, Maanalainen sysimetsä), Nymfit-sarjan jatko-osa Astarten solmu (ensimmäisen osan arvostelu täällä), Siri Kolun Pelko Ihmisessä-kirjan jatko-osa Ihmisen puolella, Siilon jatko-osa Siirros sekä kaikista eniten syyskuun kirjoista odottamani opus, Gigi ja Henry -sarjan kolmas osa, Susikuningatar. Sekä tietty monia muita mahtavia fantasia- ja scifi-teoksia.

Lokakuussa Susiraja saa jatkoa! Jäljitetty ilmestyy 6.10. Käännöskirjallisuudesta (Ja Stiefvaterista ;)) pitävät saavat nauttia Väristyksen spin offista, Viettelyksestä. Lokakuu on selvästi ihmissusien aikaa.

Walkerin Ihmeiden aika ilmestyy joulukuussa, ja tänä vuonna ylipäänsä (julkaisupäivämäärää ei ole ilmoitettu) ilmestyy Pratchettin ja Baxterin Pitkä sota, Pitkän maan jatko-osa. Science fictionia molemmat :)

Kaikki tiedot on kopsattu Risingshadow'sta. Teksti on kuitenkin omaani :)

10 kommenttia :

 1. Harakanloukku, Jäljitetty, Smaragdinvihreä ja Kapinallinen ovat tiukasti lukulistalla. ;) Kun vain saisi säästettyä rahaa sen verta, että voisi uusina ostaa...

  Joo, ja Haadeksen talo Rick Riordanilta. Sitä odotan erittäin innokkaasti. ;)

  VastaaPoista
 2. Itse en ole tutustunut Riordanin tuotantoon ollenkaan. Monet kuitenkin hehkuttavat, joten olisihan se varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen.

  Niin. No, ainahan voi lainata kirjastosta ;) Olisi kyllä ihanaa hankkia tuo Sysimetsä-sarja kokonaisuudessaan omaan hyllyyn. Sarjan kirjoja ilmestyy niin harvoin, ettei se tulisi kovinkaan kalliiksi. On muuten mahtavaa, miten paljon kotimaista fantasiaa ja scifiä julkaistaan. Noista mainitsemistasi puolet oli suomalaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, piti oikein laittaa etusijalle nuo kotimaiset. x) Vaan toisaalta, tarvitaanko enää uusia suomalaisia kirjailijoita, tarvitaanko enää meitä?

   Suosittelen Riordania, vaikka välttämättä siihen ei saa yhtä tiivistä rakkaussuhdetta kuin jos ne luki niin paljon nuorempana. ;)

   Poista
  2. Hahaa, arvasin tämän ;)

   Kyllä tarvitaan, sua ainakin. Rubi tuskin menestyy, se on niin anti-mainstreamia kuin olla voi ;)

   Poista
  3. Rubi on jotain uutta, raikasta. ;) Enkä mäkään mitään kauhean massaa kirjoita, että samalla viivalla. ;)

   Poista
  4. Kiitos :) No joo, mutta oot tavallaan lähempänä kustannussopimusta kuin mä ;)

   Poista
 3. Minä en tykännyt Rothin trilogian toisesta osasta niin paljon kuin ensimmäisestä, sillä minusta se tuntui aika väliosamaiselta, mutta viimeisen osan lukemista odotan aika paljon. Mifonki-sarjan jatkoa odotan myös innolla ja ei se todellakaan ole jäämässä trilogiaksi. Meresmaahan ei suostunut tekemään sarjasta trilogiaa niin kuin vanha kustantamo olisi halunnut ja siksi Mifonki-sarjan kustantaja vaihtui. Käsittääkseni neljäs osa ilmestyy ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain toisessa arvostelussa taas sanottiin, että juuri toinen ja kolmas olisivat parhaita x) Ehkä se on enemmän makuasia.

   Vau. Aika rohkea veto vaihtaa kustantamoa, ja vieläpä kesken kirjasarjan ;) Mutta sehän on vain hyvä, jos siitä tulee pidempi sarja. Ainakin riittää luettavaa ;)

   Poista
 4. Minä olen ollut Ihmeiden ajan varauslistalla ainakin puoli vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä vuoden x) No, aika kauanhan tuo on ollut Risingissä tulevien kirjojen listalla. Enää kahdeksan kuukautta, niin se ilmestyy ^^

   Poista

Kommentti piristää aina! :)