sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Hanna Kauppinen - Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on talvinen kertomus, joka viehättää erityisesti niitä, jotka rakastavat kirjoja enemmän kuin mitään.

Nuori Mila asuu antikvariaateissa ja auttelee niiden omistajia. Kaupunki on täynnä kirjakauppoja, mutta kun eksentrisen Herra H:n pitämä kirjakauppa avaa ovensa, Mila lähetetään tutkimaan uutta kilpailijaa. Kauppa on ihmeellinen: se on täynnä kirjoja, ja se siivoaa itse itsensä.

Kaupassa Mila tapaa Tonin, joka on aluksi hyvin varautunut häntä kohtaan. Hän vaikuttaa inhoavan Milaa, mutta sittemmin muuttuu suopeammaksi ja antaa Milan jopa tutustua perheeseensä - ja millainen perhe se onkaan! Erikoinen Herra H on vasta alkua, kun lukija saa ihasteltavakseen jos jonkinlaisia perheenjäseniä.Kirjan tunnelma on vertaansa vailla. Kun suljen silmät ja palaan kirjan tapahtumiin, saatan tuntea saman tunnelman kuin kirjaa lukiessani. Elävä kuvailu mutta toisaalta myös lukijalle jätetty kuvittelunvapaus tekevät KJEKL:stä hienon lukukokemuksen.

Hahmot ovat kiinnostavia, erityisesti yliluonnollisia asioita metsästävä Sebastian Kunnas. Vaikka hahmo onkin tavallaan pahis, pidin hänestä kuitenkin eniten. Toni oli suloinen, mutta Kunnas... No, Kunnas on mikä on (eli mahtava). Tiedätte, kun luette.

Muutkin hahmot ovat hyvin toteutettuja. Koko kirjakaupan väki huvittaa sydämellisyydellään, ja erään antikvariaatin omistajan ja Milan välillä oleva jännite on hienovaraisuudessaan nerokas.

Kirjailijan ikä on tuskin relevantti asia, mutta on hämmästyttävää, kuinka nuorena Kauppinen esikoiskirjansa kirjoitti. Kun jo 18-vuotiaana kirjoittaa noin hyvin, mitä voikaan odottaa kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä? En malta odottaa mahdollisia tulevia teoksia. Suosittelen!

Tunnen kirjailijan.
Arvostelukappale.

4 kommenttia :

  1. Tekisipä mieli tutustua tähän kirjaan. Tämä on niitä kirjoja, jotka laitan korvan taakse ja lainaan kirjastossa, jos kävelee vastaan.

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina! :)