lauantai 25. kesäkuuta 2016

Andy Riley - Pupujen suuri itsemurhakirja

Kun kerrankin kirjoitan sarjakuvista blogiini, on jo kirjan nimi niin synkkä, että arempi lukija saattaa hieman hätkähtää. Kyseessä on kuitenkin humoristinen sarjakuva, tosin huumorintajun täytyy olla aivan omaa luokkaansa pitääkseen tästä kirjasta.


Kirja siis esittelee suisidaalisen jänön kuolintapoja. Siinä kiivetään Uhrijuhlan pajuviritelmän katolle, potkaistaan alienia haaroihin ja liimataan tassut sukellusveneeseen - mielikuvitusta Rileyn pupulta ei puutu.

Välillä mietin, saako tällaiselle edes nauraa. Esimerkiksi Hugleikur Dagsson on Rileyhin verrattuna kuin hattaraa valoisana kesäpäivänä. Ja ne, jotka ovat lukeneet Dagssonia, tietävät kuinka hilpeä meno hänen piirroksissaan on.

Nauroinpa kuitenkin. Kirjan lukemisen - vai pitäisikö sanoa katselun, kun kyseessä kuitenkin oli suhteellisen tekstitön sarjakuva - jälkeen oli puhdistunut olo. Kuolemakaan ei enää pelota, kun sille nauraa päin naamaa. Toivoa vain sopii, ettei kukaan ota tästä mallia. Eikä Abban levyillä kannata tappaa itseään, niitä voi käyttää parempiinkin tarkoituksiin!

Täältä ja täältä löydät näytteitä Rileyn hulvattomista piirroksista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina! :)