keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kerstin Gier - Vala (+kirjavuosi 2015)

Ihana, ihana Unien kirja -trilogia jatkuu, jos mahdollista, vieläkin hykerryttävämmällä kakkososalla. Kunpa vain saisin kolmannen käsiini pian! Valassa on romantiikkaa, tiukkoja tilanteita sekä tietysti ihanan mysteerinen Secrecy. Minulla on epäilykseni tämän juoruilijan henkilöllisyydestä, mutten tietenkään paljasta sitä - todennäköisesti Gier on keksinyt jotain sellaista, johon kukaan lukijoista ei ole osannut varautua.Unissa seikkailemisesta tulee entistäkin vaarallisempaa, kun Livin kintereillä juoksee niin poikia kuin kummallisia lehtoreita - eikä tässä vielä kaikki: Annabel näyttää viimein heräilevän horroksestaan. Ja kyllä, Gier tekee jälleen törkeän jekun kirjan lopussa. Ei siitä sen enempää, mutta lupaan teille yllätyksen. Valtavan sellaisen.

Myös valvemaailmassa tapahtuu kummia. Liv ja Mia ryhtyvät sabotööreiksi puolivahingossa mutta tositarkoituksella, ja pian heillä on koulun ja suvun vihat niskoillaan.

Kerstin Gier taitaa olla uusi lempi(nuorten)kirjailijani. Voi ei, piinaan itseäni ajatuksella päätösosasta jo nyt!

Arvostelukappale.

Sitten vuoteen 2015. Luin paljon - 250 kirjaa ja 65 048 sivua, mutta laadullisesti vuosi oli vähän niin ja näin. Lukemani kirjat (joista puolet oli Margit Sandemon kirjoittamia) eivät liiemmälti säväyttäneet tai ihastuttaneet. Kaksi vaihtoehtoa: joko minulla on surkea kirjamaku tai sitten olen tulossa vanhaksi.

Löysin kuitenkin hienoja kirjailijoita, kuten John Irvingin ja Whitmanin. Toivottavasti ensi vuonna käy samoin ja kirjamakuni laajenee entisestään. Tavoitteena olisi lukea enemmän kotimaisia kirjoja, niitä kun kuitenkin julkaistaan aika paljon ja monet ovat todella hyviä.

Eniten kirjoja luin heinäkuussa, vähiten helmikuussa. Eniten sivuja taas kertyi kesäkuussa ja vähiten helmikuussa. Vuoden alkupuoliskolla luin vähemmän kirjoja kuin jälkipuoliskolla, mutta sivuja tammikuusta helmikuuhun luin enemmän.

On kovin vaikea nimetä vuoden parhaita kirjoja tuosta vain, mutta tässä on erittäin spontaanein valinnoin varustettu "vuoden 2015 parhaat kirjat" -lista.

1. John Irving - Kaikki isäni hotellit
2. Anne Rice - Vampyyri Lestat
3. Walt Whitman - Valitut runot
4. John Green - Arvoitus nimeltä Margo
5. Sapfo - Iltatähti, häälaulu
6. Dodie Smith - Linnanneidon lokikirja
7. Cassandra Clare - Taivaallisen tulen kaupunki
8. Pajtim Statovci - Kissani Jugoslavia
9. Vígdis Grímsdóttir - Valosta valoon
10. Kerstin Gier - Lupaus

Hyvää uutta vuotta 2016! Eläkää hyvin ja lukekaa!

2 kommenttia :

  1. Hyvää uutta vuotta myös sinulle! Kotimaista kirjallisuutta pitäisi minunkin lukea enemmän.

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina! :)