sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Michelle Gagnon - Kukaan ei kaipaa sinua

Ihanaa, pitkästä aikaa pääsin lukemaan nuorten-scifiä - ja vielä uutta sellaista! Ja vieläpä ihan laadukasta, vaikka Holopaisen Molemmin jaloin vähän horjuttikin uskoani tähän genreen.

Kirja alkaa nopeatempoisesti, ja sellaisena se myös jatkuu. Pysyin kyllä perässä, mutta kuvailua oli jätetty melko vähälle. Eli: Noa, kirjan päähenkilö, herää kylmältä metallipöydältä jossain aivan tuntemattomassa paikassa. Hän on oppinut olemaan varuillaan, no, kaikenlaisen varalta, ja hän pakenee. On periaatteessa ihme, että hän onnistuu, sillä Varastoksi kutsutussa paikassa on tiukka vartiointi. Noaa jahdataankin lähes koko ajan.

Peter taas on rikkaan perheen ainoa poika, joka kuluttaa aikaansa hakkeroiden erilaisten yritysten palvelimia. Kun hän törmää Noaan, hän alkaa selvitellä asioita - sitä, mitä Noalle tapahtui, ja ennen kaikkea, miten hänen veljensä Jeremyn kuolema tähän kaikkeen liittyy. Ja mihin hänen vanhempansa ovatkaan menneet sekaantumaan?

Kukaan ei kaipaa sinua on jännittävä ja erikoinen scifi-kirja. Siinä on piirteitä Divergentistä, mutta mukana on myös jotain aivan uutta. Ainoa asia, josta tekisi mieli valittaa, on kansi. Kirja ei saanut ansaitsemiaan kansia.

Jäin myös miettimään tapahtuma-aikaa. Olisiko 2020-luku? Kuitenkin henkilöillä on vielä läppäreitä, iPadeja ja iPhoneja, joiden ainakin minä olen kuvitellut "vanhenevan" kymmenen vuoden päästä.

Kirja on trilogian ensimmäinen osa.

Suosittelen! Erityisesti nuorille lukijoille :)

4 kommenttia :

 1. Heeip! Oliko kirjassa mitään romanttisuuteen liittyvää? Itse pidän aina pienestä säpinästä henkilöiden välillä, joten se olisi plussa :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on ;) Ja suosittelen muutenkin lukemaan :)

   Poista
  2. Kiitoksia paljon! Juu, kirja onkin tuolla hyllyssä odottamassa vuoroaan ;)

   Poista
  3. Ja jos samantyyppistä kaipailet, suosittelen lukemaan Tarkoitettu-trilogian (Ally Condie) sekä Paljaan taivaan alla- trilogian (Veronica Rossi). Ne eivät ole niin "teknologisia" kuin tämä, mutta romantiikkaa löytyy kyllä, varsinkin jälkimmäisestä :3

   Poista

Kommentti piristää aina! :)