maanantai 6. lokakuuta 2014

Maggie Stiefvater - The Scorpio Races

Kaikkea sitä pitääkin mennä TBR100-listaansa tunkemaan. Englanninkielisiäkin olen sinne laittanut, enkä voi lakata ihmettelemästä, miksi - eihän näihin pääse edes kunnolla sisälle. Olen lukenut Stiefvateria ennenkin: Lamentin, Väristyksen, Häivähdyksen ja Ikuisuuden. The Scorpio Races sijoittuu laadultaan keskivaiheille. Se ei yllä Väristyksen tasolle, muttei myöskään uiskentele syvissä pohjamudissa kuten viime talvena lukemani Lament.


Tarina on perinteinen YA-fantasia: tyttö, poika, jotain yliluonnollista ja tielle tuleva este, joka aiheuttaa ryppyjä rakkauteen. Eli tämän kirjan tapauksessa: Puck, Sean, vesihevosia ja tulevat kilpailut, joissa kummallakin olisi enemmän kuin hyvä syy voittaa. Minulle jäivät lievästi sanoen hämäräksi koko kilpailut ynnä muut. Mistä lie johtunut, mutta tarina tuntui junnaavan paikallaan.

Puck on päähenkilöksi hyvin ärsyttävä - hän on kova, muttei vahva. Epävarmuus on eittämättä oikein annosteltuna ihan mukava luonteenpiirre, mutta jos koko tarina perustuu siihen, ollaan aika pahassa liemessä.

Sean taas oli vähän sellainen väkisin väännetty muka-unelmapoika, jonka hahmo tuntui silti lipsuvan aivan ulottumattomiini. Sitten se kaikki säätö... Ei asioiden tarvitse olla monimutkaisia ollakseen tavoittelemisen arvoisia! Kyllä rakkaus voi olla rakkautta ilman, että koko ajan on jotain ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Yhteenvetona sanoisin, että ihan luettava opus, varsinkin englanninopiskelumielessä. Sanastokin tässä on hiukan monipuolisempaa kuin Lamentissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina! :)