lauantai 24. toukokuuta 2014

Sara Shepard - Haluttu (Valehtelevat viettelijät #8)

SPOILERIVAROITUS! Jos et ole lukenut aiempia osia, en suosittele, että luet tätä arvostelua.


"Ali tappoi Alin."

Olen lukenut kaikki edelliset osat - yhtä lukuun ottamatta - sinä aikana, kun olen pitänyt tätä blogia. Silti en jostain syystä viitsinyt arvostella näitä, koska sarjan ensimmäinen kirja oli luettu. Näin en enää tee, vaan aloitan arvostelut vaikka sitten sarjan puolestavälistä - onpahan tästä jotain iloa sitten teillekin.

Jotenkin hävettää myöntää, että pidän tällaisesta "teinikirjallisuudesta", vaikka totuus on tietty toinen. Kirjasarja on laadukas ja jännittävä - huolimatta näennäisen typerästä nimestä ja joistain raivostuttavan pinnallisista hahmoista. Nämä inhottavatkin hahmot ovat silti moniulotteisia, eikä oikeastaan kukaan ole paperinohut täytehahmo, joita tämäntyyppisissä kirjoissa yleensä on. Valehtelevat viettelijät -sarja on siinä mielessä virkistävän erilainen.

Matto vedetään (jälleen) Hannan, Arian, Emilyn ja Spencerin jalkojen alta, kun he saavat tietää, että Alilla, heidän kuolleella ystävällään, on identtinen kaksoissisko, Courtney. Tämä aivan Alin näköinen tyttö saapuu Rosewoodiin keskellä Alin tappajan etsinnän nostattamaa hullunmyllyä.

Asiat etenevät vauhdilla, ja välillä selitykset ovat niin hutaistuja ja älyttömiä, että melkein naurattaa. Shepard on selvästi yrittänyt olla ennalta-arvaamaton, ja hänen pyrkimyksensä ovat menneet hieman yli. Lukijaa alkaa jo ärsyttää juonen vauhdikkuus ja epäuskottavuus.

Kirjan lukee todella nopeasti. Itse luin sen yhdessä illassa. Oli hupaisa tunne, kun lukemisen hetkeksi keskeyttäessäni mietin, että kylläpä pääsin alkuun nopeasti kiinni - ja lukuprosessi olikin edennyt jo yli puolenvälin. Harmittaa, ettei Shepard kirjoita pidempiä kirjoja. Näin mukaan mahtuisi myös niitä asioita, jotka eivät ole välttämättömiä pääjuonen etenemiselle.

Mutta hyvä kirja, kaiken kaikkiaan. Suosittelen, jos haluat jännittävää ja viihdyttävää luettavaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina! :)