lauantai 4. tammikuuta 2014

Sari Luhtanen & Miikko Oikkonen - Nymfit: Montpellierin legenda

Pitihän tämäkin lukea, kun samanniminen tv-sarja on ollut maailmallakin suosittu. Oikeastaan luin tämän vain, että tietäisin edes suurin piirtein, mitä tv-sarjassa tulee tapahtumaan.

Eikä kaduta, että luin. Olen lukenut Nymfeistä joitain arvosteluja ja blogikirjoituksia, joissa se haukuttiin aivan pystyyn. No, eihän tämä mikään maailmankirjallisuutta mullistava mestariteos ole, mutta viihdyttävä ja kiintoisa kertomus otuksista, jota ei ole niin paljoa käsitelty nykypäivän kirjallisuudessa.

Nymfeistä nimittäin. Kreikkalaisista taruolennoista, jotka pysyvät ikuisesti kauniina ja nuorina. Jo pelkkä aihe sai minut kiinnostumaan tästä, koska rakastan kaikkea, mikä liittyy Antiikin Kreikan jumaltarustoihin. Toisin kuin vanhoissa tarustoissa, Nymfeissä nuoruus ja kauneus eivät tule ilmaiseksi, vaan kirjan kolme päähenkilöä, Didi (nymfinimeltään Desirée), Nadia (Ninette) ja Kati (Echaterina) saavat elinvoimansa miehistä. Varmaan tässä on ollut tarkoitus luoda jotain vahvaa, syöjätärmäistä naiskuvaa, mutta tosiasiassahan nymfit ovat miehistä täysin riippuvaisia. Ilman miehiä he kuolevat kammottavalla, tuskaisella tavalla - näivettymällä.

Tietyllä tapaa Nymfit oli erittäin hyvä, toisaalta taas erittäin huono. Tietyt Twilightiin yhdistettävät elementit ärsyttivät valtavasti. Sitten oli myös se käsikirjoitusmaisuus, josta tätä varmaan eniten kritisoidaan. Toisaalta tässä oli tehty ihan kohtuullisesti taustatyötä, ja jokaisen nymfin persoona oli hyvin rakennettu.

Yksi suorastaan kauhistuttava asia oli Didin ikä. Miten 16-vuotias voidaan vetää tuollaiseen mukaan?
En oikein tiedä, mitä tästä ajatella. Ehkä lopullinen mielipide muodostuu sitten tv-ohjelman perusteella.

Tässä on vielä linkkejä arvosteluihin ja blogiteksteihin.

http://morrenmaailma.blogspot.fi/2013/08/sari-luhtanen-miikko-oikkonen-nymfit.html
http://kadonneetkirjanmerkit.blogspot.fi/2013/10/luhtanen-ja-oikkonen-nymfit.html
http://www.aamulehti.fi/Kirjat/1194853947581/artikkeli/sari+luhtanen+miikko+oikkonen+nymfit+montpellierin+legenda.html
http://mitatehdaseuraavaksi.blogspot.fi/2013/09/kirja-nymfit-montpellierin-legenda.html

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina! :)