keskiviikko 22. tammikuuta 2014

J.S. Meresmaa - Mifongin aika

Mifongin aika jatkaa siitä mihin Mifongin perintö jäi. Ardis kamppailee löytääkseen Danten, rakastettunsa. Ja löytääkin. Mutta kummankin elämäntilanteet ovat muuttuneet, eikä yhdessäolo ole enää vaihtoehto.

Toisaalla Danten merirosvosisko Linn etsii salaperäistä tuulen mifonkia, Haldor Sinistä, jonka huhutaan heränneen. Apunaan hänellä on miesystävänsä Harben sekä ovela katupoika, Mohari. Linn on lempihahmoni rohkeutensa ja itsepäisyytensä vuoksi. Samaistuin häneen kirjan hahmoista eniten.

On hienoa, kuinka lahjakkaita kirjailijoita Suomesta tällä hetkellä löytyy. On myös hienoa nähdä, kuinka suomalainen fantasiakirjallisuus alkaa muuttua laadullisesti yhä paremmaksi. Ja mifongit, mikä keksintö! Täytyy sanoa, että Meresmaalta löytyy kyllä mielikuvitusta. Mifonkien ulkonäkö tosin mietitytti: ovatko ne vähän kuin lohikäärmeitä? Tai jotain sinnepäin.

Koska siitä on niin kauan (kaksi viikkoa) kun luin tämän, en muista juonesta enää oikein mitään. Joten tämä taisi olla tässä. Pian tulee postaus Kauhun ja kauneuden valtakunnasta, olen lukenut sen melkein loppuun :)

2 kommenttia :

  1. Oli ihan hyvä kirja (luin), Mutta tykkäsin enemmän sarjan ensimmäisestä osasta "Mifongien perintö".

    VastaaPoista
  2. Jep, oli eka osa parempi ;) Tässä seikkailtiin aika monessa paikassa. Kuitenkin tykkäsin tästä Linnin takia aika paljon. Ilman Linniä Mifongin aika olisi ollut paljon huonompi :)

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina! :)