keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tämänkin tein niin kuin ei olisi pitänyt eli lukumaraton ja vaihtoehtoinen ratkaisu

Ensimmäisen kirjamaratonini aion toteuttaa hiukan erikoisella tavalla - luen loppuun keskeneräisiä kirjoja. Tässä syyt.

1) Niitä on paljon.

2) Ne pitää saada luetuksi joskus, ja tämä on täydellinen tilaisuus.

Minulla ei ole tavoitteita. Tasangon vaeltajat on kesken, mutta se ei kuulu listaan. Syy on se, että sitä on vielä 800 sivua jäljellä (=liikaa).


Tässä on joitain kirjoja, joiden kunniallista loppuunsaattamista harkitsen.


 • Markus Zusak - Kirjavaras
 • Carlos Ruiz Zafón - Taivasten vanki
 • Dante - Jumalainen näytelmä
 • Kristiina Vuori - Siipirikko
 • Hélène Berr - Päiväkirja
 • Nerea Riesco - Ars Magica
 • Douglas Adams - Linnunradan käsikirja liftareille


Mikä lista! Minun pitänee muistaa osallistua myös siihen kirjabingoon, mutta toivon, että kyseinen juttu onnistuu myös jälkeenpäin. Nuo ehdin lukea varmasti, joten lisään listaan varalle vielä kaksi kirjaa.


 • David Foster Wallace - Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja
 • L.M. Montgomery - Annan nuoruusvuodet


Ja ehkä, ehkä osa Maggie Stiefvaterin The Scorpio Racesista. Se on englanniksi.

Kirja-arvosteluja teen varmaan jälkeenpäin. En ole sosiaalisessa mediassa muuten, joten sinne ei juttuja täältäpäin ilmesty, mutta seuratkaahan blogia ja olkaa tunnelmassa mukana! :) Kiitos ja hyvää lukumaratonia! :)

8 kommenttia :

 1. Lukumaratoniin ei ole mitään oikeaa tapaa, ja sinun tapasi kuulostaa oikein hyvältä. Minäkin mietin, jos lukisin ainakin yhden keskeneräisen loppuun maratonilla, mutta saapa nähdä, miltä tuntuu huomenna.

  Tsemppiä maratonille! Käyn varmasti välillä kurkkimassa maratonisi edistymistä, koska täytyyhän omassa maratonissakin välillä pitää taukoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos :) En kyllä tiedä, teenkö minkäänlaisia "välipostauksia" mutta saa nähdä. Kyllä minäkin pidän taukoja! :D Sehän kuuluu asiaan ;)

   Poista
 2. Minunkin olisi tarkoitus lukea eteenpäin muutamaa keskeneräistä kirjaa edes vähän, muuten sitten minulla on pinossani kirjoja, jotka kaipaavat uudelleenlukua tai jotka ovat jostain syystä jääneet vielä lukematta.

  Itse aion tehdä minipäivityksiä yhteen postaukseen, ja luultavasti myöhemmin teen vielä koosteen lukemistani kirjoista :) Jotenkin minusta tuntuu, etten jaksa vääntää jokaisesta erikseen omaa postausta, mutta saa nähdä...
  Kivaa lukumaratonia sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin lukea nuo keskeneräiset pois tieltä, jotta voisin sitten aloittaa uutta kirjaa niin ettei mikään muu ole kesken. (Mutta tämähän ei taida olla mahdollista :D)

   Poista
 3. Lue Tuulen varjo ennen Taivasten vankia. Ihan oikeasti, en tahdo et spoilaannut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo aloittanut :D Enkä viitsi jättää keskenkään. Spoilaahan se myös Enkelipeliä tietyssä määrin, ja Enkelipeli varmasti muita sarjan kirjoja... :D Loputon jatkumo.

   Poista
  2. Enkelipeli ei spoilaa Tuulen varjoa mitenkään, ne on ihan erillisiä kirjoja. Mutta Taivasten vanki on suora jatko-osa Tuulen varjolle ja siitä saa irti paljon enemmän kun on lukenut ekan ensin. Muuten ei ole mitään väliä missä järjestyksessä nuo lukee. ;)

   Poista
  3. Tarkoitin, että Taivasten vanki spoilaa Enkelipeliä ja toisinpäin :D Enkä tiedä, ehdinkö edes lukea koko kirjaa ;) Niin paljon niitä vielä on, ja käytän aikani netissä lorvien :D Aah, mikä lukumaraton! :D

   Poista

Kommentti piristää aina! :)